Ekonomi

Binance’in Hacklendiği İddia Edildi: Dikkat Linkler!

Kripto para birimleri yaygınlaştıkça bu bahiste veri hırsızlıkları veya dolandırıcılık olaylarını görmekteyiz. Şimdi de dünyanın en büyük kripto borsası Binance ile ilgili internette bir tartışma dolaşmaya başladı.

İddialar, dev kripto para borsasının bilgisayar korsanları tarafından yapıldı. hacklenmek çağrıldı. Ayrıca çalıntı bilgiler içerdiği söylenen bazı linkler de dolaşmaya başladı.

Bu linklere dikkat!

İnternette dolaşan linklerde “ İdra Pazarı Binance verilerinin ”olarak bilinen, herkese açık ve verilerin satılabileceği dark web ortamında bulunduğundan bahsedildi. Ancak, bu bağlantıların bir kimlik avı dolandırıcılığı olma olasılığı vardır. Bu sebeple aşağıdaki linklere tıklamamanızı öneririz (bazı kısımlarını sansürledik);

  • https://hid******t.co/Threads-binance-96-million-users-stolen-sample
  • https://ba****com/h530zbldzd/binance12_txt

Hack durumu bu tamamen bir tartışma Şimdi resmi bir bilgi olmadığını belirtelim. Çoğunlukla bu tür ortamlarda satıldığı söylenen bilgilerin milyonlarca kullanıcıyı ilgilendirdiği iddia edilse de gerçek ortaya çıkmayabilir, hatta birleştirilmiş veriler bile olabilir. Bu sayede bilgileri Binance olarak isimlendirip, ödeyip satın alabilenlere sorabilirler.

Son olarak açıklama için Binance’e ulaştığımızı ve dönüş beklediğimizi de ekleyelim.

baskaleajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu